Een verhaal op maat

 

 

'Als een kind naar een verhaal luistert, identificeert het zich onmiddellijk met het hoofdpersonage. Het gevoelsleven groeit. Het gevoel van vrede en veiligheid, van angst en onmacht, van waarheid als alles goed komt.'

- uit 'Helend Leren'

 

Ben je op zoek naar een bijzonder, bezield en onvergetelijk geschenk voor een kind? Dan geef je het misschien wel graag een verhaal op maat cadeau. Dit kan op een bijzonder moment in het leven van het kind, zoals een zevenjarenfeest, een verhuis of scheiding, een nieuw broertje of zusje, een afscheid, enz. Wanneer een kind bij een bepaald levensthema wat extra ondersteuning kan gebruiken, kun je specifiek kiezen voor een helend verhaal.

Een helend verhaal komt intuïtief tot stand. Na onderlinge afstemming word ik stil, stem me af op de specifieke vraag of situatie van het kind en luister naar het verhaal dat verteld wil worden. Het verhaal is bedoeld om het kind te ondersteunen op zijn of haar levenspad of bij een proces waar het momenteel doorheen beweegt.

Een helend verhaal draagt archetypische beelden en sleutels in zich. Die hebben het potentieel om het kind op een heel zachte, natuurlijke en speelse manier te ondersteunen, te inspireren en te helpen herinneren aan wie het in essentie is. Het verhaal kan het kind optillen, tot rust brengen en/of nieuwe mogelijkheden laten zien. Het kan verzachting brengen waar nodig, of het kind net stevig weer in zijn of haar eigen kracht plaatsen. Het raakt het kind in de diepere lagen en nodigt het uit om zich weer te verbinden met de natuurlijke levensstroom.

Je ontvangt het helend verhaal in een audiobestand, zodat jouw kind het onbeperkt kan herbeluisteren.
In samenspraak kunnen we ook andere mogelijke vormen bekijken.

Wanneer je graag een helend verhaal op maat cadeau doet aan jouw (of een) kind, gaan we als volgt te werk:

1. Boek het verhaal

Bestel je verhaal op maat via onderstaand formulier. Na ontvangst van je betaling krijg je een bevestiging en een vragenlijst toegestuurd.

2. Vul de vragenlijst in

Via de vragenlijst kun je de situatie of 'vraag' van het kind toelichten. Deze reflectie en het woorden geven aan is een belangrijk deel van het proces.

3. Story call

Op basis van de door jou ingevulde vragenlijst verhelderen we samen de situatie via een verdiepend video- of telefoon gesprek. We stemmen af en waar nodig stel ik bijkomende vragen.

4. Creatie van het verhaal

Ik ga de stilte in, stem me af op de vraag of situatie van het kind en creëer een uniek audioverhaal op maat. Het verhaal wordt door mij ingesproken en ondersteund met klank- en eventueel ook zangelementen. Een bijhorende illustratie behoort tot de mogelijkheden, vraag ons hier gerust naar.

5. Ontvang het verhaal

Je ontvangt het verhaal voor je kind in een audiobestand via mail (in mp3 formaat) én bij je thuis op een mooie (FSC-gecertificeerde) houten usb-stick. Ook krijg je een pdf-document met inspiratie, tips en do's en don'ts over hoe je ervoor kunt zorgen dat het kind het verhaal optimaal kan ontvangen en integreren.

6. Reflectie en verankering

In een reflectieformulier kun je delen wat de ervaring jou en jouw kind bracht. Waardevolle feedback voor mij als verhalenvroedvrouw en een manier voor jou om dieper inzicht te krijgen in je kind en in wat het verhaal bracht.

Over mij

'Laat me dwalen door de bossen
en luisteren naar verhalen die dansen in de wind.
Laat me woorden weven tot zachte dekens
en de wereld aanschouwen - opnieuw en opnieuw -
met de zuivere, heldere ogen van een kind.'


- Lien Van Laere

verhalenvroedvrouw, diepzielduiker, taaltovenaar

Inka (10 jaar)

"Zo mooi. Dit verhaal zouden alle kinderen moeten horen, en zeker ook jongetjes. Dan zouden ze begrijpen dat je mag huilen als je je verdrietig voelt. Dat dat niet zwak is, maar eigenlijk juist moedig. En dat je je daarna lichter voelt."

Julie.V. (die haar kleinzoon een verhaal op maat schonk)

"Mijn man en ik waren zo ontroerd. Het verhaal is warm, oprecht, speels, onze levensfilosofie zit erin en het is heel beeldend. En nog veel meer...
Van harte bedankt om zoveel moois uit je pen te laten vloeien. We zijn heel, heel tevreden."

(Helend) kinderverhaal op maat

220 euro

(incl. USB-stick en verzendkosten)

  • gepersonaliseerde vragenlijst
  • story call
  • creatie van een medicijnverhaal op maat van het kind
  • je ontvangt het verhaal in mp3-audiobestand via mail
  • je ontvangt het verhaal per post bij je thuis op een mooie en duurzame (FSC-gecertificeerde) houten USB-stick
  • pdf-document met inspiratie en tips zodat het kind de helende werking van het verhaal optimaal kan ontvangen en integreren
  • de mogelijkheid om jouw ervaring (en die van je kind) via mail en/of audio terug te koppelen
  • de mogelijkheid om bij het verhaal ook een prachtige illustratie te laten maken
Ik heb interesse in een kinderverhaal op maat