Helende verhalen
op maat
voor kinderen

 

 

Als een kind naar een verhaal luistert, identificeert het zich onmiddellijk met het hoofdpersonage. Het gevoelsleven groeit. Het gevoel van vrede en veiligheid, van angst en onmacht, van waarheid als alles goed komt."

- uit 'Helend Leren'

 

Een medicijnverhaal is een helend verhaal dat intuïtief tot stand komt. Ik word stil, stem me af op de specifieke vraag of situatie van het kind en luister naar het verhaal dat verteld wil worden. Het verhaal is bedoeld om het kind te ondersteunen op zijn of haar levenspad of bij een proces waar het momenteel doorheen beweegt.

Een medicijnverhaal draagt archetypische beelden en sleutels in zich. Die hebben het potentieel om het kind op een heel zachte, natuurlijke en speelse manier te helen, te inspireren en te helpen herinneren aan wie het in essentie is. Het verhaal kan het kind optillen, tot rust brengen en nieuwe mogelijkheden laten zien. Het kan verzachting brengen waar nodig, of het kind net stevig weer in zijn of haar eigen kracht plaatsen. Het raakt het kind in de diepere lagen en nodigt het uit om zich weer te verbinden met de natuurlijke levensstroom.

Je ontvangt het medicijnverhaal in een audiobestand, zodat jouw kind het onbeperkt kan herbeluisteren.

Wanneer je graag een helend verhaal op maat cadeau doet aan jouw (of een) kind, gaan we als volgt te werk:

 

1. Boek het verhaal

Boek een persoonlijk medicijnverhaal voor het kind via onderstaand formulier. Na ontvangst van je betaling krijg je een bevestiging en een vragenlijst toegestuurd.

 

2. Vul de vragenlijst in

Via de vragenlijst kun je de situatie of 'vraag' van het kind toelichten. Deze reflectie en het 'woorden geven aan' is een belangrijk deel van het proces.

 

3. Story call 20'

Op basis van de door jou ingevulde vragenlijst verhelderen we samen de situatie via een verdiepend video- of telefoon gesprek. We stemmen af en waar nodig stel ik bijkomende vragen.

 

4. Creatie van het verhaal

Ik ga de stilte in, stem me af op de vraag of situatie van het kind en creëer een uniek audioverhaal op maat. Het verhaal wordt door mij ingesproken en eventueel ondersteund met klank- en zangelementen.

 

5. Ontvang het verhaal

Je ontvangt het verhaal voor je kind in een audiobestand. Ook krijg je een pdf-document met inspiratie, tips en do's en don'ts over hoe je ervoor kunt zorgen dat het kind het verhaal best kan ontvangen en integreren.

 

6. Reflectie en verankering

In een reflectieformulier kun je delen wat de ervaring jou en jouw kind bracht. Een cadeautje voor mij als 'verhalenvroedvrouw' en een manier voor jou om dieper inzicht te krijgen in je kind en in wat het verhaal bracht.

 

Over mij

'Laat me dwalen door de bossen
en luisteren naar verhalen die dansen in de wind.
Laat me woorden weven tot zachte dekens
en de wereld aanschouwen - opnieuw en opnieuw -
met de zuivere ogen van een kind.'


- Lien Van Laere

verhalenvroedvrouw, diepzielduiker, taaltovenaar

 

Helend kinderverhaal op maat

145 euro

incl. btw

  • gepersonaliseerde vragenlijst
  • story call van 20 minuten
  • creatie van een medicijnverhaal op maat van het kind
  • audiobestand met het verhaal in mp3-formaat
  • pdf-document met inspiratie en tips zodat het kind de helende werking van het verhaal optimaal kan ontvangen en integreren
  • de mogelijkheid om jouw ervaring (en die van je kind) via mail en/of audio terug te koppelen
 
Ik boek graag een kinderverhaal op maat

Inka (10 jaar)

"Zo mooi. Dit verhaal zouden alle kinderen moeten horen, en zeker ook jongetjes. Dan zouden ze begrijpen dat je mag huilen als je je verdrietig voelt. Dat dat niet zwak is, maar eigenlijk juist moedig. En dat je je daarna lichter voelt."
 

Ik boek een helend verhaal op maat voor een kind
(of heb een vraag)