Innerview 

masterclass bezield interviewen

"Listening is a sacred art. Deep listening is miraculous for both listener and speaker.”

- S.P. Thoele

Een masterclass voor al wie gefascineerd is door mensen en hun verhalen en voor wie zich de kunst van het interviewen eigen maken wil.

Als mensen zijn we levende bibliotheken vol wijsheid en verhalen. Die parels in al hun gelaagde schoonheid naar de oppervlakte laten komen en ze vervolgens neerschrijven in een bezield interview of portret is een dankbaar proces dat om een wakkere en tegelijk ontspannen benadering vraagt.

 

Hoe creëer je een veilige setting waarin iemand waarachtig op verhaal komt en je een blik in zijn of haar ziel gunt?

En hoe geef je het vertelde vervolgens authentiek weer en doe je zowel de geïnterviewde als het verhaal eer aan?

 

In deze tweedaagse masterclass duiken we de diepte in: we duiken helemaal onder in de ins en outs van bezield interviewen. Je leert hoe je een gesprek zo opbouwt dat de parels naar boven kunnen drijven en je brengt het geleerde ook via een aantal gerichte oefeningen in de praktijk.

 

Tijdens deze workshop deel ik alles met jou wat ik zelf de voorbije 14 jaar mocht leren. Je krijgt ook een beknopte syllabus mee naar huis met gerichte stap-voor-stap handvatten en tips rond het voeren van authentieke gesprekken en rond het krachtig en bezield uitwerken van je bronmateriaal.

 

Waar 

Woods of Wonder - Trimpont 5, 9660 Everbeek — een inspirerende stilteplek in de natuur

Wanneer 
Donderdag 11 juni en vrijdag 12 juni 2020, telkens van 10u tot 16u30 - UITGESTELD

Begeleiding

Lien Van Laere is schrijfster, verhalenvroedvrouw en taaltovenaar (lienvanlaere.be) en medebezielster van Woods of Wonder (woodsofwonder.be). Na haar opleiding tot master in de psychologie werkte ze tien jaar voor tal van media en publiceerde ze honderden interviews en portretten in tijdschriften en boeken. De authentieke, waarderend-onderzoekende manier van interviewen die Lien zich doorheen de jaren eigen mocht maken, geeft ze praktijkgericht en transparant aan anderen door.

Bijdrage

Als particulier is je bijdrage voor deze tweedaagse masterclass 220 euro. Zelfstandige ondernemers en bedrijven betalen 395 euro. Prijs is inclusief workshop, syllabus, 2 lekkere bio-vegetarische lunches, drank en gezonde versnaperingen.

Inschrijven

Je verzekert je plaats via een mail naar welkom(at)woodsofwonder.be en door overschrijving van je bijdrage op rekeningnummer BE 60 5230 8029 6170 (op naam van Woods of Wonder bv, graag met vermelding 'Inner-view juni 2020' + je naam'). Bijdragen worden niet terugbetaald. Je mag wel iemand in je plaats laten komen als je zelf verhinderd zou zijn. Om voldoende individuele aandacht te garanderen, werken we in een kleine groep van maximum 6 deelnemers. Van harte welkom.