IMG_0262_edited_edited.jpg

Lien Van Laere

verhalenvroedvrouw, diepzielduiker, taaltovenaar

 

*Lien* - meisjesnaam; 'lotusbloem'

Net zoals de lotus zich door de modder heen een weg naar het licht baant, zo zocht en vond ook ik mijn weg.
Als hooggevoelig kind vond ik niet altijd zo makkelijk aansluiting bij de wereld om me heen. Ik vond het leven uitermate fascinerend, maar ook vaak ingewikkeld en overprikkelend. Ik hield van reizen in mijn verbeelding, mensen observeren en me uren verliezen in een boek. In de vele verhalen die ik las, vond ik sleutels. Ik was zeven toen ik besliste dat ik schrijfster zou worden en kort na mijn studies psychologie ging ik als zelfstandig schrijfster aan de slag. Ik werkte zo'n tien jaar als redacteur, interviewer en copywriter. Daarnaast investeerde ik vele jaren intensief in persoonlijk groeiwerk en had ik het voorrecht me breed te mogen ontwikkelen in het contact met tochtgenoten, wijze vrouwen, gidsen en mentoren.

In 2015 trok ik naar Engeland om er aan de International School of Storytelling de toenmalige opleiding 'Healing Words' te volgen. Op de slotavond van het traject - mijn 35ste verjaardag - vertelde ik voor een publiek van lokale toehoorders een verhaal over een visje dat de diepte in duikt en daar een wonderlijke ontmoeting beleeft. Het bleek mijn eigen medicijnverhaal dat zich eerder die dag via een innerlijk beeld aangeboden had. Een diep persoonlijk en tegelijk universeel verhaal. Het ontvangen, uitschrijven en delen ervan was helend en transformerend. Nog voor ik de terugreis naar huis aanvatte, stuurde ik een heldere intentie de wereld in: ik zou mijn woning in Gent verlaten en me openstellen voor een plek in het groen waar ik in rust kon schrijven aan nieuwe verhalen. De bossen en de stilte fluisterden mijn naam. Ik luisterde.

* Van Laere * - 'laar', open plek in het bos

Enkele weken later diende zich een woonplek aan in de Vlaamse Ardennen die wonderwel bij me paste. Niet veel later ontmoette ik Steven, en werden we geliefden en levenspartners.  Ook hij en zijn dochter verloren hun hart aan deze stille oase in het groen. Dat we hier nu samen mogen wonen en werken, aan de rand van een bos, ervaar ik iedere dag als een geschenk. Geworteld in de zuiverheid van de natuur, bloeit de lotus in mij verder open.

Hoe kunnen we als mens onze juiste plek innemen en bijdragen aan het grotere geheel? Hoe kunnen we zo authentiek en zuiver mogelijk ons zielepad lopen, met al onze krachten en kwetsbaarheden, onze talenten en gevoeligheden, onze schoonheid en kwetsuren?  Deze en andere vragen draag ik mee in mijn hart. Ze inspireren me ook in mijn schrijven en in mijn werk met mensen. De natuur is daarbij altijd aanwezig, als wijze gids en onuitputtelijke bron van inspiratie en verwondering. 

Sinds 2014 geef ik de kennis die ik al mocht verzamelen door en begeleid ik, naast mijn schrijfwerk, ook individuen en groepen. Authentieke zelfexpressie en de helende en transformerende kracht van verhalen vormen daarbij de rode draad. Via mijn werk wil ik bijdragen aan wat Charles Eisenstein '
the more beautiful world our hearts knows is possible' noemt.
Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten en te ontdekken welke parels in die ontmoeting naar de oppervlakte willen komen. 

15622771_10210584077891768_2898385443713

Steven Cnudde

stembevrijder, onderwijsvernieuwer,

transformator vanuit het hart

 

Ik zou mijn levenstocht beschrijven als 'van hemel naar hel en terug naar de hemel'. Na 15 hemelse jaren met normale uitdagingen, belandde ik in mijn ouderlijke thuis in situaties die mijn persoonlijke hel werden. Uiteindelijk voerde ik mijn vader als tiener naar de psychiatrie, om hem op mijn 19e te moeten begraven. Mijn moeder kwam terecht in een ontwenningskliniek voor alcohol en stierf toen ik 28 jaar was. In deze zeer uitdagende periode begon ik mijn zoektocht naar antwoorden. Ik wilde ontdekken wat me terug veerkracht kon schenken en vertrouwen in het leven. De krachtige tools die ik vond en kreeg, zet ik nu in bij coaching en trainingen.

 

Ons hart, onze adem en onze stem zijn drie van deze bijzonder krachtige tools. Daarnaast bepaalt ons bewustzijn ons leven.
In coaching zoeken we samen op elk moment naar de beste tool om jouw Zelf zoveel mogelijk te laten stralen.

Sinds 2006 coach ik mensen en groepen via de methodieken die ik verzamelde via tal van trainingen. In 2003 startte ik met de driejarige opleiding 'Soufle et Voix' (Ademhaling en Stem) aan de Ecole Wilfart (FR). Andere opleidingen die ik volgde zijn Aikido (Ai-ki-do, weg van harmonie), Reiki I & II, Tachyon Holistic Wellness, Tachyon Vertical Reality, basisweekend 4-dimensionale levenskunst, meditaties en online trainingen.. 

Ik denk iedere dag na over hoe we de wereld mooier kunnen maken. Momenteel is mijn antwoord: 'De mooiste wereld begint bij onszelf en bij non-dualiteit'. 

Vernieuwing in scholen ligt me ook nauw aan het hart. Ik droom van scholen waar hoofd, hart en buik meer in balans mogen blijven, zodat adolescenten meer zelfkennis, zelfvertrouwen en veerkracht ontwikkelen in hun schoolloopbaan. Nelson Mandela's quote 'Education is the most powerful tool to change the world', past bij mijn levensopdracht.
Ik was
mede-oprichter van muziekschool Harteklop en bouw mee aan Keerpunt Freinetscholen in Vlaanderen, waar ik nu ook deeltijds als groepsmentor met de jongeren op pad ga .

 

In het boekje 'Elidora ontwaakt uit haar droom', een fantasieverhaal, bundelde ik mijn ervaringsgerichte oplossingen en inzichten uit mijn leven. Daarnaast ben ik ook auteur van 'Het wonder in de dood', dat een reële terugblik op mijn levenspad biedt.   

Bomen en bloemen kijken me aan

ik voel me uitgenodigd

even zuiver en rechtop te staan

diep geworteld in mezelf

Samen met mijn vrouw Lien en dochter Inka woon ik in de Vlaamse Ardennen, op een stilteplek die overvloedig omringd is door natuur. Ik verwelkom je graag in onze praktijk om samen een eind op weg te gaan. 

Mijn hartslied dat ik op mijn 42e verjaardag aan de wereld schonk, kun je hier beluisteren. Het is mijn wens dat we als mens ieder ons uniek geschenk aan de wereld mogen ontdekken, leven en delen. 

  • Grey LinkedIn Icon

"We're all just walking each other home." - R. Dass

TinType-569851763.425057.JPG