Lien Van Laere

verhalenvroedvrouw, diepzielduiker, taaltovenaar

 

*Lien* - meisjesnaam; 'lotusbloem'

Net zoals de lotus zich door de modder heen een weg naar het licht baant, zo zocht en vond ook ik met de nodige portie wroeten mijn weg naar mezelf, mijn 'tribe' en het leven dat bij me past. Als hooggevoelig kind vond ik moeilijk aansluiting bij de wereld om me heen. Ik vond hem uitermate fascinerend, maar ook vaak hard en overprikkelend. Ik hield van reizen in mijn verbeelding, van mensen observeren, van mezelf uren verliezen in een boek. In de ontelbare verhalen die ik las, vond ik sleutels. Ik was zeven toen ik besliste dat ik schrijfster zou worden en kort na mijn studies psychologie  ging ik als zelfstandig schrijfster aan de slag. Daarnaast investeerde ik vele jaren in mijn persoonlijke groei en had ik het voorrecht me breed te mogen ontwikkelen in het contact met geliefde tochtgenoten, wijze vrouwen, gidsen en mentoren.

In 2015 trok ik naar Engeland om er aan de International School of Storytelling de toenmalige opleiding 'Healing Words' te volgen. Op de laatste dag van het traject - mijn 35ste verjaardag - vertelde ik voor een publiek van lokale toehoorders een verhaal over een klein rood visje dat de diepte in duikt en daar een wonderlijke ontmoeting beleeft. Het bleek mijn eigen medicijnverhaal dat zich eerder die dag via een innerlijk beeld aangeboden had. Een diep persoonlijk en tegelijk universeel verhaal. Het ontvangen, uitschrijven en delen ervan was helend en transformerend. Nog voor ik op de boot terug naar België stapte, stuurde ik een heldere intentie de wereld in: ik zou mijn woning in Gent verlaten en me openstellen voor een nieuwe plek in het groen. De bossen en de stilte fluisterden mijn naam. Ik luisterde.

* Van Laere * - 'laar', open plek in het bos

Enkele weken later diende zich een woonplek aan in de Vlaamse Ardennen die wonderwel bij me paste. Niet veel later ontmoette ik Steven en werden we geliefden en levenspartners.  Ook hij en zijn dochter verloren hun hart aan deze stille plek in het groen. Dat we hier nu samen mogen wonen en werken, aan de rand van een prachtig beukenbos, ervaar ik iedere dag als een geschenk. Geworteld in de zuiverheid van de natuur, bloeit de lotus in mij verder open.

Hoe kunnen we als mens authentiek in de wereld bestaan, onze juiste plek innemen en bijdragen aan het grotere geheel? Hoe kunnen we ons zielenpad lopen, met onze kracht en kwetsbaarheid, onze talenten en gevoeligheden, onze schoonheid en kwetsuren? Hoe kunnen we stralend rechtop staan, als bloemen in het licht, diep geworteld in onze essentie? Deze  en andere vragen draag ik mee in mijn hart. Ze vergezellen en inspireren me op mijn persoonlijke levenstocht, in mijn schrijven en in mijn werk met mensen. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten en samen te ontdekken welke parels in die ontmoeting naar de oppervlakte willen drijven. 

Ik hou van yoga en meditatie, openhartige gesprekken en vrouwencirkels, intuïtief schilderen, dansen, schrijven, zingen en urenlang wandelen doorheen bossen en velden. Ik leer steeds vrijer te dansen met de intensiteit van het leven en mijn gevoeligheid in te zetten als een bron van kracht. Zo kom ik elke dag een beetje verder thuis, in mezelf, bij wie me lief is en in de wereld. 

Sinds 2014 begeleid ik individuen en groepen. Ontmoeting, authentieke zelfexpressie en de helende en transformerende kracht van verhalen vormen de rode draad in mijn werk. Ik ben dankbaar om de verwondering die ik levend heb kunnen houden en die nog iedere dag in mij groeit. Via mijn werk deel ik graag met de wereld wat ik koester en waar ik kracht en inspiratie uit put. De natuur is daarbij altijd aanwezig, als stille wijze gids en onuitputtelijke inspiratiebron.

Steven Cnudde

hart-adem en stemcoach, onderwijsvernieuwer,

mentor en gids

 

Ik zou mijn levenstocht beschrijven als 'van hemel naar hel en terug naar de hemel'. Na 15 hemelse jaren met normale uitdagingen, belandde ik in mijn ouderlijke thuis in situaties die mijn persoonlijke hel werden. Uiteindelijk voerde ik mijn vader als tiener naar de psychiatrie, om hem op mijn 19e te moeten begraven. Mijn moeder kwam terecht in een ontwenningskliniek voor alcohol en stierf toen ik 28 jaar was. In deze zeer uitdagende periode begon ik mijn zoektocht naar antwoorden. Ik wilde ontdekken wat me terug veerkracht kon schenken en vertrouwen in het leven. De krachtige tools die ik vond en kreeg, zet ik nu in bij coaching en trainingen.

 

Ons hart, onze adem en onze stem zijn drie van deze bijzonder krachtige tools. Daarnaast bepaalt ons bewustzijn ons leven. In coaching zoeken we samen op elk moment naar de beste tool om jouw Zelf zoveel mogelijk te laten stralen.

Sinds 2006 coach ik mensen en groepen via de methodieken die ik verzamelde via tal van trainingen. In 2003 startte ik met de driejarige opleiding 'Soufle et Voix' (Ademhaling en Stem) aan de Ecole Wilfart (FR). Andere opleidingen die ik volgde zijn Aikido (Ai-ki-do, weg van harmonie), Reiki I & II, Tachyon Holistic Wellness, Tachyon Vertical Reality, basisweekend 4-dimensionale levenskunst, meditaties en online trainingen.. 

Ik denk iedere dag na over hoe we de wereld mooier kunnen maken. Momenteel is mijn antwoord: 'De mooiste wereld begint bij onszelf en bij non-dualiteit'. 

Vernieuwing in scholen ligt me ook nauw aan het hart. Ik droom van scholen waar hoofd, hart en buik meer in balans mogen blijven, zodat adolescenten meer zelfkennis, zelfvertrouwen en veerkracht ontwikkelen in hun schoolloopbaan. Nelson Mandela's quote 'Education is the most powerful tool to change the world', past bij mijn levensopdracht. Ik bouw mee aan Keerpunt Freinetscholen in Vlaanderen en ben mede-oprichter van muziekschool Harteklop.

 

In het boekje 'Elidora ontwaakt uit haar droom', een fantasieverhaal, bundelde ik mijn ervaringsgerichte oplossingen en inzichten uit mijn leven. Daarnaast ben ik ook auteur van 'Het wonder in de dood', dat een reële terugblik op mijn levenspad biedt.   

Bomen en bloemen kijken me aan

ik voel me uitgenodigd even zuiver en rechtop te staan

diep geworteld in mezelf

Samen met mijn vrouw Lien en dochter Inka woon ik in de Vlaamse Ardennen, op een stilteplek die overvloedig omringd is door natuur. Ik verwelkom je graag in onze praktijk om samen een eind op weg te gaan. 

Mijn hartslied dat ik op mijn 42e verjaardag aan de wereld schonk, kun je hier beluisteren. Het is mijn wens dat we als mens ieder ons uniek geschenk aan de wereld mogen ontdekken, leven en delen. 

  • Grey LinkedIn Icon

"We're all just walking each other home." - R. Dass

Woods of Wonder 

Trimpont 5

9660 Everbeek 

Lien Van Laere

+32 (0)486 48 28 87

info @ lienvanlaere.be

Steven Cnudde

+32 (0)472 46 86 86

welkom @ stevencnudde.be