De zeven geschenken

Een wonderlijk verhaal op maat voor zevenjarigen & lentekinderen

 

Oh, wat lijkt de tijd toch snel te gaan... Is je kind nu echt al (bijna) zeven? 
Tijd om even stil te staan. Samen.
Om te zien en te eren wat was. Om te vieren wat is. Om een volgende fase te verwelkomen.

Zevenjarigen & lentekinderen

Het moment waarop een kind zeven jaar wordt of een lentefeest viert, is niet alleen een feestelijke gebeurtenis, het is ook een overgangsmoment. Het kind stapt als het ware door een poort heen en wandelt een nieuwe levensfase in. Doorgaans is dit de periode waarin het kind in de lagere school is opgestart, tanden begint te wisselen en volop nieuwe kwaliteiten ontwikkelt.

Zeven betekenisvolle geschenken

Vier je binnenkort een lentefeest, een groeifeest, een eerste communie of een zevende verjaardag? Wil je van dit moment graag een betekenisvolle gebeurtenis maken, waarin jullie het kind bewust vieren, eren en bekrachtigen om met vreugde en vertrouwen verder op pad te gaan?
Speciaal voor zevenjarigen (en voor alle kinderen in de lente van hun leven) ontwikkelden we een luisterverhaal. Een verhaal waarin het hoofdpersonage een wonderlijk avontuur beleeft en onderweg zeven bijzondere geschenken ontvangt. De geschenken, boodschappen en personages zijn in ieder verhaal anders. We creëren dus een uniek verhaal op maat van het kind aan wie je het verhaal schenken wilt. Daarin verweven we zowel de eigenheid van het kind, als jullie wensen voor het kind. De boodschappen en symbolische geschenken in het verhaal bevestigen en bekrachtigen het kind in zijn of haar essentie en unieke kwaliteiten.

Een onvergetelijke luisterervaring

Als schrijfster en vertelster lees ik het luisterverhaal dat ik voor jullie kind creëer persoonlijk in. Waar dat een meerwaarde is, wordt het verhaal subtiel ondersteund met passende geluiden en klanken. In de verhaallijn worden ook één of meer passages in rijmvorm verwerkt. Die geven het verhaal een extra wonderlijke gloed en dragen bij aan een heerlijke luisterervaring.


De Zeven Geschenken.
Een bezield, gepersonaliseerd luisterverhaal.
Een uniek geschenk om een leven lang te koesteren!
 

Hoe gaan we te werk?

STAP 1

Vragenlijst & persoonlijke story call (30')


Na ontvangst van jouw bestelling ontvang je per mail een zorgvuldig samengestelde vragenlijst. Deze helpt jou/jullie helder te verwoorden hoe je het kind ervaart èn wat je het graag toewenst.
De vragenlijst dient ook als voorbereiding voor onze story call: een persoonlijk videogesprek (+/- 30 min) waarin we samen de puntjes op de i zetten. We zoomen waar nodig in op de eigenheid van het kind en overlopen samen jullie waarden en wensen. Op basis van ons gesprek kan ik aan de slag om een wonderlijk verhaal op maat te maken.
Laat je graag ook een illustratie op maat maken (niet inbegrepen)? Vraag ernaar en we brengen je met plezier in contact met een illustrator.

STAP 2

Creatie & opname van een uniek verhaal


Nu ik alle bouwstenen verzameld heb, is het tijd om me terug te trekken in de creatieve stilte van onze Verhalenoase. Ik maak met liefde en zorg een verhaal op maat waarin jullie waarden en wensen voor het kind zijn verwerkt.
De magische geschenken die het hoofdpersonage in het verhaal ontvangt, sluiten daar wonderwel bij aan.
Het verhaal voor jouw kind wordt persoonlijk door mij ingelezen. Onze huis-klankman werkt het af met een muzikale intro, en met passende subtiele klanken en geluiden voor een heerlijk warme luisterervaring. Reken tussen de story call en de verzending op een tweetal weken tijd, tenzij we dit samen anders afspreken.

STAP 3

Je ontvangt het verhaal bij je thuis


Cadeautjestijd! Je ontvangt het luisterverhaal via mail als mp3-audiobestand, èn bij jou thuis op een mooie en duurzame houten usb-stick.
Op de stick plaatsen we ook de vijf luisterverhalen van 'Het Kleine Woud van Wonderen #1' (t.w.v. 44 euro) voor extra luistervreugde.
Tot slot krijg je een document cadeau met ideeën en suggesties om de overhandiging van 'De Zeven Geschenken' extra bijzonder en feestelijk te maken. Zo kun je, als je dat wenst, van de eerste beluistering een kostbare, verbindende en onvergetelijke ervaring maken. Klein en intiem, of in net iets grotere kring. Helemaal passend bij jullie wensen.
Laat je ons graag het ritueel begeleiden? Stuur ons een mailtje op [email protected] en we bekijken samen de mogelijkheden.

Een voorproefje?

Geen twee verhalen zijn dezelfde. Toch graag al eens proeven van de sfeer en een indruk krijgen van hoe het verhaal zou kunnen klinken?
Beluister hier een korte compilatie met enkele fragmenten uit een bestaand gepersonaliseerd verhaal, dat aan een zevenjarig meisje werd geschonken door haar ouders.

 
 

Even kennismaken

'Laat me dwalen door de bossen
en luisteren naar verhalen die dansen in de wind.
Laat me woorden weven tot warme dekens
en de wereld aanschouwen - opnieuw en opnieuw -
met de zuivere ogen van een kind.'

Lieve mooie medemens, welkom hier. Blij je te ontmoeten!
Bezielde en hartverwarmende verhalen op maat maken: het is een van de dingen die ik het allerliefste doe. Ik kijk ernaar uit om ook voor jullie een parel te creëren. Een verhaal dat de ogen van je kind laat fonkelen!

Lien Van Laere
Schrijfster (van o.a. Zilverhoefje) en verhalenvertelster

 

Anderen over 'De Zeven Geschenken':

Tim (papa van A.)

"Dag Lien, wat een prachtig verhaal. Zo'n mooie woorden en geschenken. Het heeft me tot tranen toe bewogen. Dankjewel."

 

Nel (mama van A.)

"Oh, Lien, ik zat nog maar vijf minuten ver en ik had al drie keer kippenvel gekregen. Zo zo zo mooi! Dank je wel."

 

Greet (mama van W.)

"Ik deel graag even hoe mooi de zeven geschenken hier geland zijn. Een week voor W's feest hadden we een moment met ons drie samen. Kleine broer was naar een verjaardagsfeestje. We vertelden W. dat we een geschenk hadden voor hem en dat hij een plekje mocht kiezen waar we het hem gaven. Hij koos ons bed. En zo geschiedde. Nog voor we het verhaal startten, kwam onze poes ook aangetrippeld en ook zij installeerde zich op het bed. Magisch! W. luisterde vol aandacht en vleide zich tegen ons aan. Het verhaal was zo zo zo schoon.❤️  Je zag W.'s hart vollopen. Bij het einde van het verhaal gaf hij ons een hartverwarmende knuffel en hij vergat ook de poes niet.
Een uurtje of zo later: ‘ Mama, dat verhaal gaat over mij hé?
Enkele dagen later vroegen we hem of hij het fijn vond dat we het verhaal lieten horen op zijn feest. Hij was meteen enthousiast en wou het zelf uitbeelden. We legden samen de spiraal en verzamelden de geschenken. En hoe krachtig werd dat moment. Hij stond in z'n volle kracht. Hij en alle aanwezigen voelden de waarde van dat ritueel. O o o zo dankbaar dat we mede dankzij jou van die dag een dag hebben kunnen maken om in te kaderen."

Ook jouw kind verrassen met een onvergetelijk gepersonaliseerd geschenk?

De Zeven Geschenken

197 euro

(incl. verzending)

  • Je ontvangt een uitgebreide vragenlijst en maakt je wensen kenbaar via een persoonlijke story call (via Zoom of telefoon, +/- 30 minuten)
  • Je ontvangt een uniek gepersonaliseerd luisterverhaal voor je kind, een geschenk om een leven lang te koesteren
  • Het luisterverhaal wordt je per mail bezorgd (in mp3-formaat) en per post bij jou thuis (op een adres in België), op een duurzame (FSC-gecertificeerde) houten usb-stick.
  • Je krijgt ook gratis de prachtige bundel 'Het Kleine Woud van Wonderen #1'. Vijf verhalen die het hart raken en nog lang blijven klinken. Samen goed voor anderhalf uur extra luisterplezier, thuis of onderweg. Een geschenk t.w.v. 44 euro!
  • Je krijgt een document (pdf) met ideeën en tips voor een hartsgedragen zevenjaars- of lentefeestritueel op basis van 'De Zeven Geschenken'. Een waardevol document als je van de eerste beluistering graag een bijzonder en verbindend moment maakt.
 
Ja, dit wil ik!