Wonderwijs

 

Platform voor hartsgedragen educatie

Het wonder zien in elk kind en het holistisch begeleiden naar eigen wijsheid,
met focus op talenten, waarden en verbondenheid.
Het doel: meer flow, groei, geluk en voldoening voor zowel kinderen, jongeren als volwassenen.
 
 • Hoor jij ook de noodkreet van zowel kinderen, jongeren als lesgevers, die aangeven dat het huidige klassieke onderwijssysteem niet meer voor hen werkt?
 • Geloof je dat het tijd is voor een nieuw verhaal, dat resoneert met het bewustzijn van de huidige generatie √©n gebruik maakt van de enorme rijkdom aan leermogelijkheden?
 • Ben jij er ook van overtuigd dat we leeromgevingen kunnen cre√ęren die meer verbinding, effici√ęntie, voldoening en flow bieden? Zoek je een holistisch model, tools en inzichten om dit mogelijk te maken?

Dan is Wonderwijs voor jou

 • Jij, lesgever of andere professional in het veld die voelt dat een ander paradigma nodig is,
 • Jij, ouder die oplossingen zoekt voor een kind dat vastloopt in het huidig systeem,
 • Jij, die wilt groeien in bewustzijn en mogelijkheden rond de educatie van de toekomst, waarin het welzijn en potentieel van kinderen √©n lesgevers centraal staat.

Bewust worden > Geloven  > Implementeren

Met dit platform bieden we jou bewustzijn rond inzichten, mogelijkheden en oplossingen, zodat je erin kan (beginnen) geloven.
Dit zijn de eerste twee noodzakelijke stappen om iets te kunnen implementeren.

Het (W)onderwijs van vandaag en morgen gaat over
zijn, ontwikkelen, verbinden, aanmoedigen en ondersteunen,
niet over doen, verplichten, isoleren, meten en controleren.

WONDERWIJS duikt diep in het hart van educatie.
Dit leerplatform biedt jou:

 • het beste uit 25 jaar ervaring en expertise in educatievernieuwing (in o.a. secundaire scholen, een lagere school, secundaire Steiner- en Freinetschool, Sudbury scholen,...)
 • een vernieuwend, holistisch educatiemodel dat modulair ingezet kan worden
 • breed bewustzijn rond de transitie van een voorbijgestreefd model uit het industri√ęle tijdperk naar een model dat aangepast is aan het bewustzijn en de mogelijkheden van de 21e eeuw,
 • een schatkist vol inspiratie, expertise en direct toepasbare tools en werkvormen voor jouw leeromgeving
 • oplossingen¬†als tegengewicht voor hedendaagse problemen bij zowel kinderen, jongeren als lesgevers (demotivatie, leermoeheid, pesten, burn-out, schooluitval, depressie, zelfmoord, enz...)
 • een sprankelende community van educatievernieuwers, zoekers en vinders om dit samen mogelijk te maken

Want we geloven in een wereld waar mensen:
 • zich goed in hun vel voelen en veerkrachtig in het leven staan,
 • groeien van binnenuit, binnen een helder kader met maximale ruimte voor flow,
 • zelfkennis, zelfvertrouwen en waardering voor elkaar hebben,
 • de meerwaarde kennen van samenwerken en de tools krijgen om dat waar te maken,
 • in vrijheid en op eigen tempo een holistische kennis en expertise kunnen ontwikkelen die aansluit bij hun talenten en interesses.

'De geest is niet een vat om te vullen, maar hout dat moet worden ontstoken, tot een vonk die wil leren en een vurig verlangen naar waarheid.'

- Plutarchus

Steven Cnudde: "Het herdenken en hervormen van de bestaande educatieve systemen is een belangrijk deel van mijn levensopdracht. De voorbije 25 jaar gaf ik les in zowat elke educatie-setting én stond ik mee aan de wieg van heel wat radicaal vernieuwende leerinitiatieven, zowel gesubsidieerd als niet-gesubsidieerd.
Het waren jaren van zoeken en vinden, vallen en opstaan, en uitpuren van wat de essentie van educatie kan zijn. De essentie van mijn ervaring en visie bundelde ik in dit traject - Wonderwijs. Hierbij word ik inhoudelijk en praktisch ondersteund door mijn levenspartner en geliefde, Lien. Haar opleiding tot klinisch ontwikkelingpsychologe, haar talent voor deep listening en haar jarenlange professionele achtergrond als waarderend-onderzoekend interviewster vormen een dankbare aanvulling op mijn expertise. Dit leerplatform is een levensdroom die in vervulling gaat. Ik wens van harte dat dit platform je diepgaand mag inspireren en verrijken op jouw pad."

 Lien Van Laere: "Als hoogsensitief en meerbegaafd kind ervoer ik mijn schoolloopbaan als behoorlijk beproevend. Ik voelde me eenzaam in een omgeving die weinig bezield aanvoelde en mijn levenslust sijpelde langzaam weg. En dat terwijl ik zo leergierig was. Dat moest toch anders kunnen?
Na mijn opleiding tot psychologe, volgde ik mijn hart en ging ik als zelfstandig schrijfster aan de slag. Een pad dat niet altijd over rozen ging, maar het was mijn pad. Wat voelde het goed eindelijk in vrijheid mijn eigen richting te bepalen.
Als redactrice had ik het voorrecht honderden boeiende mensen te mogen interviewen en me in prachtige initiatieven te kunnen verdiepen.‚Ä® Het thema educatie lag me nauw aan het hart. Ik maakte reportages rond vernieuwende educatie-initiatieven en was betrokken bij internationale denktanks rond educatievernieuwing. Dat ik via dit leerplatform verder kan bijdragen aan het vernieuwen van het educatielandschap, is een mooie voortzetting van deze passie."

WONDERWIJS

Eén leer- en inspiratieplatform, zeven modules 

Elke thematische module bestaat uit meerdere onderdelen, met bijhorende filmpjes, tekstbestanden, bijlages,...

EEN VOORPROEFJE VAN DE LEEROMGEVING:

Hoe ziet het platform eruit?

Binnen elk onderdeel vind je een video-opname + een overzicht van de inhoud van de bijhorende module.
Eronder staat steeds het tekstmateriaal + eventueel downloadbare bijlages.

'Education is the most powerful tool you can use to change the world.'

- Nelson Mandela

We kijken ernaar uit je te verwelkomen in de Wonderwijs community!


Steven Cnudde & Lien Van Laere

Wonderwijs

280 euro

 • Online leer- en inspiratieplatform met meer dan 13 uur teachings onder de vorm van interviews, verdeeld over 7 hoofdmodules
 • Bij elke video hoort gestructureerd tekstmateriaal + (waar dat een meerwaarde is) verdiepende en aanvullende bijlages met downloadbare templates en schematische overzichten
 • Een downloadbare 'Wonderwijs' syllabus met tal van praktisch toepasbare handleidingen
 • Een reflectiebundel om het traject verder te integreren
 • Waardevolle interactieve opvolg-calls waarin we we dieper op thema's en FAQ ingaan, en waarin ruimte is om gelijkgestemden te ontmoeten en vragen te stellen over je eigen initiatief
 • Onbeperkte toegang tot het materiaal
Ja, ik schrijf me in!