Lezing 'Wonderwijs'

 

Voor iedereen die voelt dat het tijd is voor een nieuw verhaal in educatie

 

Onze kinderen, jongeren en lesgevers geven signalen: het huidige educatiesysteem kraakt. We hebben nood aan een ander verhaal. Een bezield verhaal waarin ieder kind in zijn essentie gezien en geëerd wordt en waarin we van educatie een wonderlijk en voedend avontuur maken voor alle betrokkenen.

Benieuwd naar hoe dit verhaal eruit zou kunnen zien en wat de essentiële bouwstenen zijn voor de educatie van vandaag en morgen? Dan verwelkomen we je heel graag op deze lezing!

Steven Cnudde: 'Als ervaringsdeskundig pionier in educatievernieuwing richtte ik samen met mijn levenspartner Lien Van Laere het platform Wonderwijs op. Samen bundelden we meer dan 25 jaar ervaring, inzichten en expertise uit het veld tot een compact geheel. Ik neem je in deze interactieve lezing graag mee op een reis langsheen de volgende thema’s:

 

- Hoe kunnen we anders kijken naar kinderen en hun leerproces?

- Waarom is het zo belangrijk om los te komen van leren onder dwang? 

- Hoe kunnen we holistische leeromgevingen creëren?

- Wat is onzichtbaar leren en waarom zou je er op inzetten?

- In hoeverre zijn diploma's en eindtermen nog zinvol in deze snel veranderende maatschappij? 

- Wat is de rol van volwassenen in dit verhaal?

Ik werkte en werk gepassioneerd aan vernieuwing binnen het educatiesysteem én stond mee aan de wieg van heel wat sterk vernieuwende leerinitiatieven, zowel gesubsidieerd als niet-gesubsidieerd. In deze lezing inspireer ik je graag met anekdotes vanuit mijn jarenlange ervaring in het veld en zet ik je aan het denken met  introspectievragen. Na de lezing is een interactief luik voorzien, met ruimte voor vragen. Graag tot dan!"

Organiseer je graag een lezing?


Neem dan contact met ons op via [email protected] om concreet verder af te spreken.

 

Eerstvolgende lezing 'Wonderwijs':
zondag 18 juni 2023 in Elingen

 

Locatie: Wisdom of Movement, Hoekstraat 16, 1671 Elingen

Wanneer: Welkom vanaf 14u15. De lezing start om 14u30, met aansluitend ruimte voor vragen uit het publiek. We ronden af rond 16u30.

Bijdrage : 18€

Beslis je na de lezing om aan te sluiten bij ons 'Wonderwijs' leerplatform, dan krijg je jouw bijdrage voor de lezing via een kortingscode terugbetaald. 

Locatie: Wisdom of Movement, Hoekstraat 16, 1671 Elingen

Meebrengen: Als je graag op een meditatiekussen of stoel zit (met zachte poten om de houten vloer te beschermen), dan ben je vrij deze mee te brengen. 

Inschrijven: De plaatsen zijn beperkt. Je kunt je plekje(s) reserveren via een mail naar [email protected]

​Van harte welkom!

"Want de geest is niet een vat om te vullen, maar hout dat moet worden ontstoken, tot een vonk die wil leren en een vurig verlangen naar waarheid."

- Plutarchus