Schrijven vanuit je hart

Dagretraite

 • Verlang je ernaar recht uit je hart te leren schrijven en expressie te geven aan wat in jou leeft, met een vrij gevoel en voorbij eventuele onzekerheden?
 • Leer je graag een eenvoudige en krachtige manier om contact te maken met de onmetelijke wijsheid die in jou woont? 
 • Wil je de magie van schrijven in flow ervaren en (nog dieper) ontdekken hoe helend, verbindend en bevrijdend waarachtig schrijven vanuit je hart kan zijn?Dan is dit schrijfatelier jou op het lijf geschreven.
 

In 'Schrijven vanuit je hart' verbinden we ons met wat in ons leeft en geven we er uitdrukking aan in een fijne, inspirerende en warm omkaderde omgeving. 
Via gerichte reflectievragen, inspiratiestarters, eenvoudige schrijfmeditaties en andere schrijftechnieken geven we ons hart de toestemming om via onze pen te spreken. 
Authentiek en ongecensureerd, want daar zijn de parels verborgen.


Schrijven vanuit je hart is deugddoend, voedend en inspirerend. 
Het opent je voor nieuwe inzichten en mogelijkheden en voor een diepere verbinding met jezelf, met jouw waarheid en dromen en met het leven in het algemeen. In dit atelier schrijven we om te helen, te genieten, te verbinden, te bekrachtigen, te vergeven, los te laten en oude en nieuwe dromen de ruimte te geven.
De groepssetting is daarbij aanwezig als belangrijke krachtbron. We gaan individueel schrijven, en tegelijk spiegelen we elkaar als tochtgenoten in ons mens-zijn én in onze essentie.

Deze schrijfdag bewijst al sinds 2015 zijn kracht en liet ondertussen al heel wat cursisten de vreugde en bevrijdende kracht van schrijven vanuit het hart ontdekken. Deze dag opent als het ware een deur in jou. Van zodra je ervaren hebt hoe je uit je innerlijke bron kunt tappen, is de fluistering van jouw waarachtige schrijfstroom nog moeilijk te negeren.

 Als je de roep voelt om het zelf te ervaren, voel je van harte welkom!

Enkele sfeerbeelden van vorige edities, op diverse locaties

Veelgestelde vragen

Wat deelnemers zeggen:

Cindy

“Deze dag heeft me doen stilstaan en me de vrijheid gegeven om mijn hoofd en hart te laten spreken, op een heel serene en pure manier. Ik vond het zeer fijn om mijn schrijfsels te mogen delen en naar die van anderen te luisteren. Ook het loslaten van mijn innerlijke criticus en van de beperkende 'mythes' die me ervan weerhouden openhartig te schrijven, gaf me een enorm opgelucht en vrij gevoel."

Melissa

“Ik was blij met de veilige, therapeutische en tot in de puntjes verzorgde omgeving, met de oefeningen en met je therapeutische tussenwerpsels. Je voorzichtige maar zelfzekere stijl vanuit het hart ligt me. Dank je wel voor de inspirerende dag."

Kathleen

“Gun jezelf deze buitenkans! Deze dag is een rijke ervaring die je voedt met vertrouwen en bakken inspiratie. Je zin om te schrijven wordt sterk aangewakkerd en je keert huiswaarts met het gevoel dat je aan de start staat van een fris nieuw verhaal."

Daphne

“Zeer verrijkende dag, met kans op helemaal jezelf zijn, kunnen zijn en mogen zijn."

Mike

Ik voel me tevreden, hoopvol, heel dankbaar. Ik heb zin om opnieuw te gaan schrijven, verder te wandelen op het pad dat ik vandaag ingeslagen ben."

Nele

"Inzicht, bevrijding, flow. Het gevoel: ik heb mijn eigen leven in eigen handen. Het was perfect. Zacht en toch krachtig. Dankjewel!"

Sarah

De oefeningen waren zalige ingangspoorten om aan het schrijven te gaan en het oordeel achterwege te laten. Ik ga naar huis met een warm hart, gemotiveerd om authentiek en rauw mezelf te zijn en te vertrouwen dat wat er ook komt, het goed is. Bedankt om een heel veilig kader te schetsen, waardoor alles kon stromen."

Jan

"Heel veel dank voor alle kennis die je deelde en voor de fijne energie! Tof ook dat er zoveel ruimte was voor persoonlijke aandacht en voor het uitwisselen van ervaringen. Ik voel me voldaan en geïnspireerd."

Christine

De stilte die je in je draagt is ontwapenend, Lien. Je nodigde ons uit om naar binnen te gaan, onze verdedigingsmechanismes te laten zakken, te zijn met wat is en daar uitdrukking aan te geven. Jouw warme, wijze en zuivere aanwezigheid herinnerde me aan mijn eigen innerlijke waarheid, waardoor ik de puurste en meest waarachtige versie van mezelf kon laten spreken. Een krachtige ervaring."

Sophie

Voor wie nog geen plannen heeft... deze retraitedag staat helemaal bovenaan mijn lijst van inspirerende en deugddoende uitjes van de zomer 2023. Heerlijk was het, om zo te worden ondergedompeld. En nog ieder dag geniet ik ervan door te blijven Schrijven vanuit m'n hart."

"Mensen begeleiden bij het vinden en bevrijden van hun ware schrijfstem is ontzettend vervullend. De blik in iemands ogen wanneer die de weg naar waarachtig en moeiteloos schrijven heeft gevonden, is goud waard. Vaak is het een mix van lichtheid, enthousiasme en een tikkeltje ongeloof, innerlijke vrede, ontroering en kracht.
Cursisten vertellen me na afloop van deze dag vaak dat ze zoveel meer ontvingen dan datgene waarvoor ze kwamen. Velen ervaren al schrijvend een gevoel van bevrijding en vinden antwoorden op levensvragen. Sommigen geven na afloop van het atelier zelfs een nieuwe wending aan hun leven. Voor mij bevestigt dat wat ik zelf al mijn hele leven ervaar: schrijven vanuit het hart is niet alleen deugddoend en bevrijdend, het opent ook deuren naar de ziel en naar het leven dat bij ons hoort. Voel je van harte welkom als je jezelf ook deze ervaring gunt. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!

Lien Van Laere, verhalenvroedvrouw, diepzielduiker, taaltovenaar

Schrijven vanuit je hart

120 euro

 • Dagretraite onder begeleiding van een ervaren schrijfster en schrijfcoach
 • Toegang tot een schatkist vol inspiratie, tips en tools om waarachtig vanuit je hart en vanuit flow te leren schrijven
 • Beperkt aantal deelnemers, zodat er voldoende ruimte is voor vragen.
 • Waar: Rue Croix ou Pile 1, 7912 Saint-Sauveur, in een sfeervolle en landelijk gelegen ruimte met parking voor de deur.
 • Wanneer: de datum van de volgende editie wordt binnenkort bekendgemaakt.
 • Water, thee en biologische tussendoortjes zijn aanwezig. Lunch dien je zelf te voorzien.
 • Je ontvangt een schrijfboekje, dat je na afloop mee naar huis krijgt om je schrijfreis verder te zetten.

Duo-inschrijving

190 euro

(25 euro korting p.p.)

 • Kom samen schrijven en geniet ieder van een mooi voordeeltarief, met dit ticket voor 2 personen
 • Dagretraite onder begeleiding van een ervaren schrijfster en schrijfcoach
 • Toegang tot een schatkist vol inspiratie, tips en tools om waarachtig vanuit je hart en vanuit flow te leren schrijven
 • Beperkt aantal deelnemers, zodat er voldoende ruimte is voor vragen.
 • Waar: Rue Croix ou Pile 1, 7912 Saint-Sauveur, in een sfeervolle, landelijk gelegen ruimte, parking voor de deur.
 • Wanneer: de datum van de volgende editie wordt binnenkort bekendgemaakt.
 • Water, thee en biologische tussendoortjes zijn aanwezig. Lunch dien je zelf te voorzien.
 • Je ontvangt een schrijfboekje, dat je na afloop mee naar huis krijgt om je schrijfreis verder te zetten.
 “All you have to do, is write one true sentence.
Write the truest sentence you know.”
- Ernest Hemingway

Houd me op de hoogte!

Graag op de hoogte blijven van nieuwe data? Laat je e-mailadres achter en je hoort het als eerste wanneer we opnieuw een schrijfdag plannen.