The Heart of your Voice
   

 

'Durven klinken, is durven bestaan.'


Jouw stem heeft vele facetten: ze kan energie en kracht geven, helen, verbinden en je dragen doorheen uitdagende periodes. Ze schenkt daadkracht en bestaansrecht en kan grenzen stellen. Door het bevrijden en ervaren van je authentieke stem kun je meer/weer gaan stralen en kan jouw levenspad zich stromender en vervullender ontvouwen. Bewuster gebruik maken van je klankkast brengt naast heling en bevrijding ook meer vreugde, verbinding en harmonie in je leven.

'Je zingt zoals je leeft' is een zin die me tijdens mijn opleiding werd aangereikt en altijd bijgebleven is. Onze stem weerspiegelt immers veel van onze patronen: ben je verlegen, een leider, moedig en daadkrachtig of eerder twijfelend? De frequenties en patronen in onze stem komen overeen met krachten in ons leven. Door geblokkeerde frequenties of patronen te bevrijden, bevrijden we dus ook onszelf.

Met 'The Heart of your Voice' duiken we in de authentieke kracht van je stem, verbonden met je hart. De hartsverbindingen en de kracht van ieders stem worden zoveel mogelijk benut om de sprongen te maken waar jij klaar voor bent. Door ons hart te activeren en de speelse, upliftende, bevrijdende en helende kracht van onze stem te benutten, gaat er een wereld open.

'Je ziel wil zingen. Zingen hoort bij ons mens-zijn.
Het is even natuurlijk als ademhalen.'
- Jan Kortie

Deze formule bewijst al sinds 2006 haar diep helende en transformerende kracht. Haar huidige vorm is het resultaat van vele jaren ervaring, feedback en bewustzijnsgroei. We werken in een kleine groep, met voldoende ruimte voor ieder individu. Welkom op een wonderlijke innerlijke reis naar het hart van je ware stem.

Praktisch

- opbouw van een groepsveld waar de individuen elkaar versterken
- een dynamische mix van individueel maatwerk en groepsoefeningen
- tal van waardevolle teachings, tools en practices (voor meer vreugde, vitaliteit, droom- en daadkracht, stressmanagement, loslaten, non-duaal denken,...) die je blijvend kunt inzetten in je leven
- meditatie- en visualisatie-oefeningen rond de kracht van je hart, adem en stem
- een syllabus die je mee naar huis krijgt

"Je stem omhelzen is je creatiekracht en bestaansrecht omhelzen."
- Steven

We bieden twee thema's aan, die je los van elkaar kunt volgen:


'Rise'
- zat 25 & zon 26 mei 2024 (inschrijven niet meer mogelijk)
- zat 22 en zon 23 juni (nog plaatsen beschikbaar)

(telkens van 10u tot 17u)

Rise: opstaan, jezelf bevrijden, je kracht omhelzen en toelaten, durven klinken en het leven vieren.

Liever in een filmpje uitgelegd? Bekijk dan deze blogpost.

We focussen op het omhelzen van het potentieel van je hart en stem die samen klinken. We ervaren de geometrie van je lichaam en hoe jij die kan bevrijden, voeden of versterken. Daarbij stemmen we zoveel mogelijk af op het kompas in jouw hart, dat jouw antwoorden en ritme kent. In een groepsoefening vieren we elkaars bestaan.
Het (her)ontdekken van de verschillende soorten krachten en het (her)activeren, van de harmonie in je stem komt uitgebreid aan bod in de groepsoefeningen. Het samen klinken in een groep, het potentieel van je stem omhelzen en jouw authentieke klank laten klinken is hier de rode draad.

Voor wie zich herkent in:
'Ik wil meer echt mezelf durven zijn. Ik ben te stil geweest en wil meer bestaan. Ik wil mijn stem beter begrijpen. Ik ben gestopt met zingen toen ik klein was. Ik durf niet spreken in groep, ...'

Er is geen enkele voorkennis vereist.
Als je de 'ja' voelt om twee dagen samen in een veilige en gedragen sfeer het potentieel en de kracht van je stem te leren omhelzen en (her)ontdekken, is deze tweedaagse er voor jou.

'Shine':
nieuwe data worden binnenkort gecommuniceerd

(telkens van 10u tot 17u)
in een groepje van max. 4 personen, maatwerk

Shine: stralen, zien en gezien worden, helen, diep in je klank duiken en de flow volgen, in overgave aan jouw kracht.

Liever in een filmpje uitgelegd? Bekijk dan deze blogpost.

 In deze tweedaagse focussen we op het verdiepend werken met de stem en het voluit durven klinken en bestaan als individu. Veel solo-momenten dus waarop je mag stralen, gezien worden en helen.
Je leert krachtig jouw plek in te nemen en ervaart de kracht van je laten horen en gehoord horen. Via individueel maatwerk stemmen we af op jouw concrete vraag of nood en kijken we welke groeikans jij nu graag wilt nemen. Je claimt je bestaansrecht door in je stem te duiken en te durven klinken.
Aan het einde van de eerste dag krijg je een opdracht voor de volgende dag. Hier kun je al even op intunen en rond brainstormen, zodat je vervolgens met een heldere intentie de flow kunt volgen.

Voor wie zich herkent in:
'Ik wil durven stralen en de aandacht leren ontvangen die daarbij hoort. Ik wil de creatieve kant van mijn stem exploreren. Ik wil de grootste kracht ervaren, die voelt als naakt staan in de wind en me gedragen weten door het leven.'

Deze tweedaagse is voor iedereen die de roep en de bereidheid voelt om voluit te klinken, te stralen en gezien te worden (ook als je dat tezelfdertijd nog best spannend vindt).

Wil je horen wat stembevrijding mij persoonlijk allemaal bracht? Dat kan je vinden op deze blogpost.

 
Deelnemers vertellen

Pieter

“Wat ik heb ontvangen was boven alle verwachtingen. Ik heb mij nog nooit zo verbonden gevoeld met de aarde en nog nooit zo sterk de levensenergie waargenomen. Ik wist dat het er was en ik had er al ervaringen mee. Maar dit was boven alles. Het heeft me heel veel deugd gedaan en ik stond versteld van wat er mogelijk was op enkele dagen tijd. Dit is zeker een levenservaring die ik voor altijd zal meedragen.”

Evelien

“De meerdaagse heeft voor iedereen veel verrassends in petto. Zing je graag of niet graag, wil je energie uit spreken halen in plaats van doodmoe te zijn na een gesprek, wil je beter met je emoties om kunnen en terug gezonder in het leven staan...  voor iedereen is deze meerdaagse ongetwijfeld een meerwaarde in z'n leven!”

Koen

“Steven verstaat als geen ander de kunst om een veilige omgeving te creëren waarin je uitgenodigd wordt om jezelf te tonen, en je niet te verschuilen achter een 'façade'. Zijn aanpak is meesterlijk, open en speels. Een extra kracht zit in de eigen kwetsbaarheid die Steven aan de dag legt. Niet alleen 'meester' in woorden, maar eveneens een voorbeeld in hoe hij zelf in zijn dagelijks leven geconfronteerd wordt met veranderingen en hoe hij daarmee omgaat. Uitermate boeiend en inspirerend!"

Mel

“Ik wilde je graag laten weten dat er sinds de tweedaagse en het individueel traject dat ik bij je volgde veel positieve veranderingen plaatsvinden. De zangoefening in liggende houding is nu een vast onderdeel van mijn dag na de yoga. Bij een andere oefening ervaar ik een soort tension release, waarbij mijn lichaam begint te beven, als teken van het loslaten van oude bagage. In stressvolle situaties, zoals in een druk winkelcentrum, helpen de practices me om mijn eigen energie te vergroten en andere energieën buiten te houden, waardoor ik me kalmer voel en meer aanwezig ben. Ik neurie nu ook spontaan buitenshuis, iets wat een paar maanden geleden ondenkbaar was.
Bedankt voor alles. De vrijheid die ik nu ervaar is zo veel groter en verruimender dan ik me had kunnen voorstellen."

Eva

“Ik ben met het stemwerk afgedaald naar diep weggestopte bubbels energie die hun weg, als luchtbellen in water, terug naar boven hebben gevonden. Sinds het weekend houd ik niet meer op met zingen! De vijf elementen benadering heeft me ook inzicht gegeven in mijn stemkwaliteit en waarom ze klinkt zoals ze klinkt.
Het was mijn intentie om me volledig (bloot) te geven, dus een cadeau aan mezelf. Maar ook een cadeau van jou, Steven, om die intentie te begeleiden naar het volle potentieel, vanuit een zachtaardige kordaatheid en een beluisterende gerichtheid. Het stembevrijdingsweekend was een hergeboorte. Ik heb een beetje vleugels gekregen."

"Mensen begeleiden bij het bevrijden van hun ware stem, is een van mijn grote passies. Het moment waarop het hart van de stem zich laat horen, draagt een sacrale schoonheid in zich. Ik doe dit werk al meer dan 15 jaar en blijf het wonderlijk vinden om hier facilitator en getuige van te mogen zijn."
Steven Cnudde

hart- en stembevrijder sinds 2006

RISE

270 euro

 • Wat: twee dagen dieper duiken in het potentieel van je hart, adem en stem, onder begeleiding van Steven Cnudde
 • Een groep van max. 12 personen
 • Doorlopend water, thee en gezonde versnaperingen aanwezig (lunch dien je zelf te voorzien)
 • Je krijgt een syllabus om mee naar huis te nemen en verder mee aan de slag te gaan.
 • Wanneer:
  - Zaterdag 25 & zondag 26 mei 2024, telkens van 10u tot 17u (inschrijven niet meer mogelijk)

  - Zaterdag 22 en 23 juni 2024, telkens van 10u tot 17u (nog plaatsen beschikbaar)
 • Waar: Rue Croix ou Pile 1, 7912 Saint-Sauveur (vlakbij Ronse)

  => De beide tweedaagses zijn los van elkaar te volgen.
 • DUO-korting: Kom je met twee? Stuur ons een mailtje en je ontvangt een code om ieder 30 euro korting te krijgen bij het inschrijven.
Ik schrijf me in!

SHINE

385 euro

 • Wat: twee dagen dieper duiken in het potentieel van je hart, adem en stem, onder begeleiding van Steven Cnudde
 • Een exclusief mini groepje van max. 4 personen, met heel veel ruimte voor maatwerk
 • Doorlopend water, thee en gezonde versnaperingen aanwezig (lunch dien je zelf te voorzien)
 • Je krijgt een syllabus om mee naar huis te nemen en verder mee aan de slag te gaan.
 • Wanneer:
  nieuwe data worden binnenkort meegedeeld
 • Waar: Trimpont 5, 9660 Everbeek

  => De beide tweedaagses zijn los van elkaar te volgen.
 • DUO-korting: Kom je met twee? Stuur ons een mailtje en je ontvangt een code om ieder 50 euro korting te krijgen bij het inschrijven.

Houd me op de hoogte!

Graag op de hoogte blijven van nieuwe data? Laat het ons hier weten en je hoort het als eerste wanneer we opnieuw een tweedaagse plannen.