De bijzondere geboorte van een boek

hartkracht inspiratie verhaal woodsofwonder Oct 23, 2023

door Lien

April 2020. Ik word wakker in de nacht met een rijmende strofe in mijn hoofd. De slaap wil niet meer komen en de strofe blijft zich als een mantra in m'n gedachten herhalen. Ik sta op en schrijf de woorden neer die ik hoor. Mijn pen blijft schrijven. Alinea na alinea verschijnt in rijmvorm op papier. Wanneer de zon opkomt, is een verhaal geboren.

Zilverhoefje.
De naam die mijn plusdochter Inka ooit aan een van haar knuffels heeft gegeven.

Het is een bijzonder verhaal, dat voel ik meteen. Over het licht vinden in jezelf, ook als alles rondom je donker lijkt. Over in jezelf geloven, ook als niemand anders dat doet. Over de kracht van kijken met je hart.

Enkele nachten later krijg ik nachtelijk bezoek van Jan, een overleden hartsvriend, in een levensechte droom. Hij laat me weten dat het verhaal een boek wil worden. Dat hij niet veel tijd heeft om te praten, maar dat het belangrijk is dat ik dat weet. Hij vertelt me in de gauwte ook nog wat andere dingen, maar ‘eerst het boek’, zo drukt hij me op het hart.

Dus ga ik aan de slag, samen met kunstenares Catherine Balcaen (links op de foto), die het verhaal van prachtige illustraties zal voorzien, en met een lokale familiedrukkerij die het boek hoogkwalitatief en zo milieuvriendelijk mogelijk zal gaan drukken.
Samen met mijn oma ook, die het verhaal tot mijn vreugde nog heeft gehoord vooraleer ze in december 2020 haar laatste levensadem uitblaast. Na haar grote reis komt ook zij me in mijn dromen enkele keren bezoeken, onder meer om me aanmoediging en advies te geven bij het intense proces van het in de wereld zetten van een boek. Het voelt bijzonder en troostrijk dat onze verbinding zo tastbaar blijft bestaan, dwars door de dimensies heen.

Anderhalf jaar nadat het verhaal van Zilverhoefje bij me aanklopte, is het boek ook in de vorm geboren. Een kinderdroom die werkelijkheid wordt.

Het is een boek vol licht, in tijden die meer dan ooit laten zien waar we als mensheid nog in het duister vertoeven. Een boek over voluit kiezen voor het leven, in verbinding met alle schoonheid in en om ons heen.

Binnenkort viert Zilverhoefje z'n tweede verjaardag. Zoveel dankbaarheid voel ik nog steeds, voor al wie de geboorte van dit bijzondere boek mee mogelijk heeft gemaakt.

Dank je Steven en Inka, Catherine, Donaat, Ingeborg en Thibaut.
Dank aan wie de crowdfunding steunde, en wie al een boek in huis haalde.
Dank aan alle boekhandels, bibliotheken en ezelhoeves die Zilverhoefje mee verdelen.
En dank je, lieve Janneman.
Dank je, lieve oma.


Ook een vleugje Zilverhoefje-magie in huis halen?
Er zijn nog boeken verkrijgbaar.
Ik signeer ze voor je, als je dat wilt, met een pen vol liefde en licht.

www.zilverhoefje.be