De juiste woorden, het juiste moment

helen inspiratie rewrite verhaal Apr 16, 2022

door Lien

Ken je het gevoel dat je, na een hele tijd met iets te hebben geworsteld, uiteindelijk uitreikt naar een partner, vriend of vriendin, een ouder, coach of therapeut, en dat die erin slaagt om, met enkele rake woorden, alles plots verrassend helder en eenvoudig te doen lijken?

Zo helder en eenvoudig dat je vanzelf de energie weer voelt stromen, waar die even voordien nog helemaal vast leek te zitten.

Na zo'n gesprek voel je je niet alleen opgelucht. Je voelt je een ander mens.
Energiek en toch ontspannen. Weer uitgelijnd, in balans en vol vertrouwen.
Het hoofd koel. Het hart warm.
Thuis in jezelf.

Heerlijk.

In 2007 deed ik een ontdekking. Ik ontdekte dat ik die vriendin, ouder, coach ook op een heel eenvoudige manier voor mezelf kan zijn. Dat ik ook voor mezelf iemand kan zijn die op cruciale momenten de juiste woorden weet te zeggen. Woorden die me weer thuis brengen.
Omdat ik als geen ander weet wat ik nodig heb en dat aan mezelf kan geven, ook op de momenten waarop ik het allemaal even niet meer helder zie.

Hoe ik dat ontdekte?

Ik schreef een manifest. Heel intuïtief ging het, die eerste keer. Ik schreef woorden, helemaal van toepassing op mijn leven. Woorden uit het diepste van mijn ziel, die glashelder resoneren met mijn waarden, verlangens en dromen.Woorden die me herinneren aan waar ik voor wil gaan en waar ik voor wil staan.

Woorden die mij raken en in beweging brengen. Telkens opnieuw.

Mijn persoonlijk manifest bleek een eenvoudige en ontzettend krachtige tool die op een wonderlijke manier voor me werkte. Een medicijn op maat met een diepgaande impact (en zonder ongewenste bijwerkingen). 


Sinds dat eerste manifest veranderde er veel. De woorden die ik schreef veranderden de koers van mijn dagen. Ze brachten me tot rust wanneer ik het vertrouwen even kwijt raakte. Of net in beweging wanneer ik niet vooruit te branden leek. Ze brachten me moeiteloos in contact met mijn essentie.

Mijn manifest werd een anker, een kompas. Mijn trouwste cheerleader. Het werd een vuurtoren die me de weg toonde, hoe donker de nacht soms ook leek. Het werd een bondgenoot.

Sinds die dag, zo'n vijftien jaar geleden, schreef ik meerdere manifesten. Ik groeide en veranderde. Mijn woorden groeiden en veranderden mee. De rijkdom van de practice bleef.

Die rijkdom wens ik ook jou toe. Zodat ook jij krachtig en bewust verder stappen kunt zetten in de richting van het leven van je dromen.
Trouw aan je waarden en aan je pad. In lijn met je essentie. Elke dag opnieuw.

Daarom ontwikkelde ik 'Schrijf je manifest'. In deze masterclass bundel ik alles wat ik doorheen de jaren leerde over het schrijven van een persoonlijk manifest. Ik deel persoonlijke anekdotes, een helder stappenplan en heel wat inspirerende voorbeelden. Ik begeleid je heel graag op jouw reis naar binnen, de zoektocht naar jouw goud.

Zodat ook jij jouw manifest kunt schrijven én voor jou kunt laten werken. Als een anker, een kompas, jouw trouwste cheerleader. Als een vuurtoren die de weg wijst,
hoe donker de nacht soms ook lijkt.

Want zoals Adam Cohen het zo mooi zegt: 'When your intention is clear, so is the way.' 

Van harte welkom.