De vormende en harmoniserende kracht van geluid (en dus je stem)

Nov 16, 2023

door Steven

Ik zag gisteren een filmpje waar een man zandpatronen liet ontstaan door geluid te maken. Eerder had ik al andere gelijkaardige filmpjes gezien waar elektronische geluiden bepaalde patronen creëerden op een plaatje met zand of zout. Maar gisteren raakte het me: er is een directe link met de harmoniserende en vormende kracht van het stemwerk dat ik doorgeef aan mensen.

Er wordt gezegd dat werken met klank tot de geneeskunde van de toekomst hoort. Ik heb het meermaals mogen aanschouwen in mijn praktijk hoe mensen door het juist leren gebruiken van hun stem en klankkast zichzelf harmoniseren en helen. Hen de weg tonen naar het vinden van hun grondtoon en authentieke stemgeluid is van het mooiste dat ik al heb moge doen in dit leven en ontroert me nog elke keer. Het is een beetje zoals een vroedvrouw nooit uitgekeken zal zijn op het zien geboren worden van nieuw leven.Het voelt ook elke keer als een soort hergeboorte van de mens die voor me staat.

Het experiment in het filmpje toont fysiek waarneembaar aan dat als je bepaalde harmonische klanken maakt met je stem, je ook harmonische patronen creëert in je cellen (en sommigen zeggen zelfs tot op DNA niveau). Hoe bewuster je je stem kunt inzetten en hoe meer harmonie je in je stem kunt leggen, hoe meer harmonie en heilige geometrie je dus creëert in je cellen en je leven!

Zelf heb ik in het verleden vele jaren lang ervaren dat ik een chaotisch leven leidde toen ik geen harmonie meer kon produceren met mijn stem. Ik voelde me een speelbal van het leven en voelde me soms alle richtingen op schieten. En hoe meer ik de harmonie in mijn stem terug vond (een proces dat geen einde kent trouwens, er is altijd ruimte voor groei), hoe meer mijn leven terug 'van mij' begon te voelen en ik mijn creatiekracht en bestaansrecht voelde groeien of terugkeren. 

Dus bij deze een warme uitnodiging: zing je harmonie, geniet van je klanken, vergroot je spectrum. Laat de kracht van klank voor jou werken en probeer het minder te bedenken. Laat de wet van resonantie voor jou werken en geniet van alle geschenken die deze reis jou brengt.

Enkele weetjes:

  • Hz is de afkorting van Herz en betekent 'per seconde'. Alle frequenties worden uitgedrukt in Herz. Dus als iets een trilling heeft van 8 Hz, betekent dit een frequentie van 8 trillingen per seconde. (Ook bij computers wordt deze terminologie gebruikt. Een computer met een processor van 2,5 GHz, kan dus 2,5 miljard 0 of 1-tjes per seconde verwerken.)
  • De Shumann (8 Hz) resonantie is de resonantie van de aarde
  • 432 Hz en 528 Hz worden allebei gebruikt door componisten en zangers, en worden in helingsmethodes gebruikt
  • 432 Hz is gelinkt aan de aarde en 528 Hz is gelinkt aan de zon
  • 432 Hz wordt gezien als de magische frequentie van God
  • 528 Hz wordt gezien als de frequentie van liefde en stimuleert het hartchakra
  • 528 Hz is wiskundig gelinkt aan Pi en Phi (de gulden snede)
  • 528 Hz zou DNA healing mogelijk maken, 432 Hz zorgt voor een tragere hartslag en een lagere bloeddruk

(Bron / filmpje: Table vibration sand art)

Als je je graag laat begeleiden bij het hervinden en bevrijden van de heilige geometrie en harmonie in je stem, voel je van harte welkom voor een individuele sessie in mijn praktijk of op een van onze tweedaagses.