Educatie in de 21ste eeuw

educatie leven May 29, 2019

door Steven

Zolang ik me kan herinneren, wilde ik school anders. Ik herinner me dat ik na een skivakantie in de derde kleuterklas mijn jas aan de klashaak moest hangen en niet wilde, want ik wou terug naar huis. Ik wou thuis zijn, op de plek waar een sfeer woonde die ik begreep. Een sfeer van verbondenheid en eerbied,

Zo ben ik ook gaan studeren om mijn master wiskunde te behalen: om jongeren alles te geven wat ik zelf had willen krijgen. En dat heb ik van bij mijn eerste jaar gedaan: in klasweekends, bezinning over de middag, wereldwinkel op school, aikido in de middagpauze, een show als inzameling voor een goed doel..

Vandaag ben ik een van de groepsmentoren bij Keerpuntscholen.be, een middelbare freinetschool met meerdere vestigingen in Vlaanderen waar we vier bouwstenen hebben: welbevinden voor iedereen, persoonlijke groei, coöperatie en wereldwijsheid. Met individuele leertrajecten, klaskring, klasraad, ateliers, leerwandelingen, levend leren... willen we het wonder eren dat elk kind is.,

In deze blog deel ik graag enkele inspiratiebronnen die me verder stuwden op het pad dat mijn intuïtie zelf in wou slaan.