Een wonderlijk vleugje 'behind the scenes'

May 10, 2022

door Lien


Graag delen we wat 'behind the scenes' schoonheid. Want wat genieten we van de synchroniciteiten die zich tonen. De heerlijke knipogen van het leven, de kleine tekens die opduiken op het pad.

Tijdens het maken van de verhalen voor 'Het Kleine Woud van Wonderen' waren ze alomtegenwoordig.

Toen het verhaal over Eekhoorns bijzondere dag uitgewerkt werd, kwam er een eekhoorn lunchen op onze vensterbank. Nooit eerder gebeurd in alle jaren dat we hier wonen.

Toen het verhaal over Haas werd afgewerkt, zagen we door het keukenraam een haas rennen. En ook de eerste persoon die ons enthousiast schreef hoe ze de verhalen beleefd had, vertelde dat ze bij het luisteren naar 'Een lied voor Haas' het hele verhaal lang een haas door haar tuin had zien huppelen, tot vlakbij de achterdeur.

Toen het verhaal over Leeuwtje Lief en zijn schildpad in de maak was, wandelden we lukraak een huishoudwinkel in om een dunschiller te kopen. Daar lagen tot onze verbazing twee knuffels van... jawel, een leeuw en een schildpad. Ook Haas was present, zo ontdekten we even later. In de hele winkel lagen vijf knuffels... waaronder dus deze drie.

Nog?
Een van onze poezen transformeerde zich tijdens de week van de lancering een moment lang in een stokstaartje, een van de twee dieren die een hoofdrol spelen in August en Moran. Minutenlang bleef ze zo staan. Een hilarisch zicht. We hebben haar nooit eerder in die houding gezien.

Als jullie tijdens het beluisteren van de verhalen een giraf of walvis ontmoeten in jullie tuin, laat het ons zeker weten. Die kwamen we zelf voorlopig nog niet tegen. 😊

Een uil dan weer wel - de mascotte van ons Wonderwoud. Vorige week zagen we er tijdens een autorit één opvliegen vanop een paaltje, vlakbij, bij klaarlichte dag. Wauw...

Telkens weer zijn die momenten goed voor een glimlach,
een schaterlach, een warm gevoel in mijn hart.

Alsof het leven zegt:

"Ja, dit is jouw pad. Bewandel het maar.

Deze verhalen willen ècht de wereld in."

Dus dat doen we.

Verhalen maken die de wereld in willen.

Omdat het vreugde brengt.
Omdat het voelt als precies datgene wat we hier (onder andere) komen doen.
En omdat het leven zo helder fluistert dat het goed is.

Welkom in Het Kleine Woud van Wonderen