Je ziel wil zingen, schrijven, ademen ... kortom: bestaan!

helen inspiratie leven stembevrijding woodsofwonder Aug 16, 2023

'Don't gain the world and lose your soul;
wisdom is better than silver or gold.
'
- Bob Marley

 

Lieve mooie medemens,

ieder van ons is een ziel, op een aardse reis in een mensenlichaam. Die ziel heeft een grondtoon met een unieke klank. In essentie zijn we continu verbonden met die zuivere zielstrilling, al durft er wel eens ruis op de connectie te komen. Gelukkig zijn er steeds meer manieren bekend om de verbinding te herstellen op een eenvoudige en doeltreffende manier. Wanneer we ons werkelijk openstellen voor ons ware wezen, hebben we toegang tot ons hogere bewustzijn en tot de wijsheid die op ons wacht.
Dat openbaart ook ons werk steeds dieper: via de eenvoudige kracht van intentie en door heldere, gerichte vragen te stellen, komen mensen bijzonder snel tot hun eigen-wijze antwoorden en tot de inzichten die ze op dat moment nodig hebben. Die intieme conversatie met onze binnenwereld vraagt om een sacrale sfeer. Ver voorbij de tools en technieken die we ons eigen maakten en delen, zien we dàt dan ook als onze voornaamste opdracht: een veilige, heilige sfeer creëren waarin je op alle niveaus kunt thuiskomen. Ook wij komen hierin thuis, telkens opnieuw. Want onze ziel weet dat het leven heilig is, waardevol en onvervangbaar. Ze weet dat we hier een unieke reis ervaren, vol levenslessen, ervaringen en mogelijkheden. Ze weet dat we eigenlijk nooit onze oorspronkelijke thuishaven hebben verlaten, al kan het soms wel zo voelen.

We leven dan ook in een wereld die de ziel vaak wil overstemmen. Geld, bezit, macht, roem, overwinning, ... ze worden zo verheerlijkt in de media, de film- en muziekindustrie, het politieke strijdtoneel. Blijven afstemmen op je ziel, ten midden van al die wereldse ruis, vraagt een heldere keuze, en toewijding aan die keuze.
Er is een Bijbels verhaal waarin Jezus elk mens uitnodigt om de grote vis te vangen, en zich niet te laten verleiden door de kleine visjes. Als je het ons vraagt, is de grote vis een cocktail van liefde, je talenten inzetten en je zielsbestemming vinden. De grote vis vangen we door te luisteren naar de stem die ons voorbij de verleidingen van deze wereld brengt. Ze gidst ons voorbij het klatergoud naar het ware goud, naar een zoveel diepere vreugde en vervulling. De mysticus Rumi zei het zo mooi: 

'Every moment, a voice, out of this world, calls on our soul to wake up and rise.’

De tijd om te ontwaken en op te rijzen naar ons ware potentieel is hier en nu, misschien wel meer dan ooit. Het is de vraag die aan ons allen wordt gesteld. Willen we waarlijk het leven leiden waarvoor we hier gekomen zijn? Een belangrijke vraag. Want volg je je ziel niet, dan sterft er iets vanbinnen. Dan ervaar je een gevoel van zinloosheid en blijf je onvervuld achter. Het enige medicijn dat dan werkt, is je weer afstemmen en luisteren naar dat wat jou innerlijk roept. Door stil te worden. En door tools te gebruiken die de 'stream of consciousness' toelaten of activeren, de stem van jouw innerlijke kompas, jouw hoger bewustzijn. Ook voor ons blijft dit een dagelijks commitment.

Als je ook graag de heilzame en verhelderende kracht ervaart van in alle eenvoud je innerlijke stem laten schrijven en/of klinken, dan heten we je graag van harte welkom op de 12de editie van 'Schrijven vanuit je Hart' (op 22 augustus in Elingen, Pepingen) en/of op de zomertweedaagse 'The Heart of your Voice' (op 25-26 augustus in Saint-Sauveur).

We kijken ernaar uit je te ontmoeten.
Om stil te worden en samen vragen te stellen. Om te luisteren naar dat wat al aanwezig is en geduldig op ons wacht.


In liefde,

Lien & Steven