Leeuwtje Lief

May 05, 2022
 

door Lien

Ook dit verhaal ligt me nauw aan het hart. Leeuwtje Lief gaat over een lief, jong leeuwtje dat altijd voor iedereen klaar staat. Hij is overal graag gezien. En toch... binnen in hem groeit een traan.
Wanneer hij op een dag naar de oceaan wandelt, ontmoet hij schildpad. Schildpad, die als geen ander weet hoe bevrijdend het kan zijn om te huilen.

Toen ik Leeuwtje Lief de eerste keer aan m'n plusdochter vertelde, zei ze:

'Zo mooi. Dit verhaal zouden alle kinderen moeten horen, en zeker ook jongetjes. Dan zouden ze begrijpen dat je mag huilen als je je verdrietig voelt. Dat dat niet zwak is, maar eigenlijk juist moedig. En dat je je daarna lichter voelt.'

Haar woorden bleven hangen en hebben me er uiteindelijk toe gebracht om van enkele van de vele verhalen die ik haar doorheen de jaren vertelde, luisterverhalen te maken. En: Het Kleine Woud van Wonderen te creëren.

Omdat ik voel dat ze gelijk heeft. Dit verhaal mogen alle kinderen horen. En wat mij betreft ook alle volwassen (innerlijke) kinderen.

Want ook wij kunnen er deugd van hebben hieraan herinnerd te worden: dat het oké is om te huilen als je verdrietig bent. Dat dat niet zwak is, maar juist moedig. En dat je je daarna lichter voelt.

Dat Leeuwtje Lief ook volwassenen diep kan raken, wordt bevestigd in de eerste reacties die ik de voorbije weken mocht ontvangen. Ook bij 'grote kinderen' brengt het verhaal dingen in beweging. Mijn vertellershart kan er alleen maar heel dankbaar en gelukkig om zijn.

Leeuwtje Lief én de vier andere verhalen in 'Het Kleine Woud van Wonderen' zijn nu te vinden in onze Verhalenoase.

Ik wens je van harte veel luisterplezier. En als het nodig is, eens goed huilen. Het mag.