Het wonder in waarachtigheid

leven stembevrijding verhaal woodsofwonder Aug 01, 2023

 Herken je dit gevoel?

Je bent in gezelschap, en opeens begint je hart intens te bonsen in je borstkas. Je voelt: hier wil iets gebeuren.

Je voelde het misschien toen je de eerste keer aan iemand vertelde dat je verliefd was. Of misschien wel toen je ooit de eerste zinnen in je allereerste dagboek of brief schreef. Misschien gebeurde het toen je op het punt stond een relatie te verbreken die niet langer kloppend voelde, of toen je op het punt stond ergens ontslag te nemen. Misschien was het op een familiefeest waar je je waarheid wilde delen, terwijl je wist dat die niet in lijn lag met de heersende familiecultuur. Of tijdens een cursus of op een podium waar je het woord kreeg.

Op zulke (en zoveel andere) momenten staan we voor een keuze: ik spreek mijn waarheid of ik zwijg. Op zulke momenten wil ons hart ons leiden.
Dat het zo krachtig gaat kloppen, heeft een reden en een doel. Het klopt omdat het wil dat ons leven klopt!

Wanneer we die innerlijke stem van ons hart durven te volgen èn haar laten spreken, bevrijden we onszelf (en daarmee ook anderen). Dan schenken we onszelf en anderen meer bestaansrecht. Wanneer we ons hart laten spreken, bekrachtigen we immers niet alleen ons eigen pad, maar moedigen we ook elkaar aan om met meer moed en waarachtigheid onze weg te vervolgen.

Veel mensen leefden en leven ons voor wat de immense kracht van waarachtigheid kan zijn. Dan denken we aan voorbeelden als Gandhi, Nelson Mandela, Martin Luther King, Jezus en Boeddha. Maar ook aan heel wat singer-songwriters en schrijvers, en aan zoveel andere moedige zielen die in deze tijden via allerhande kanalen hun hart, waarheid en stem met de wereld delen.

Het waarachtig laten klinken van jouw stem, de stem van jouw kloppende hart, loopt als een gouden draad doorheen ons aanbod.

Al schrijvend bij 'Schrijven vanuit je hart' of klinkend bij 'The Heart of your Voice'. Bij 'Schrijf je manifest' reis je zelf via een stappenplan naar de wijsheid van je innerlijke stem.

Met de luisterverhalen in 'Het Kleine Woud van Wonderen' is het onze intentie om bezielde wijsheid, ontroering, verwondering en heling te delen, als voeding voor de (innerlijke) kinderen van vandaag en morgen. En voor graag dieper duikt in de medicinale kracht van verhalen, is er het 'Verhaal op maat'. Telkens opnieuw zijn we geraakt door wat de ontvangers van deze verhalen ons na afloop teruggeven: dat het beluisteren ervan een ervaring was die zoveel verder reikte dan ze hadden kunnen bedenken.

Jullie feedback moedigt ons aan om door te gaan op het onbewandelde pad en stap voor stap verder ons werk te delen, met ons hart als trouw kompas.
Aan al wie al deelnam aan onze activiteiten of een beroep deed op ons aanbod: dank voor jullie vertrouwen en voor jullie warme en aanmoedigende feedback. Jullie wakkeren ons vuur aan!