Soul power

Nov 08, 2023

Herken je de kracht van een kindertekening die mensen aan de ijskast hangen en waar geen Van Gogh tegenop kan voor de ontvangers van dit geschenk?
Kun jij ook verwonderd raken door een dansende vlinder die bezield is door de Grote Vlindergeest?
Heb je ook een favoriet item in huis, dat iemand je schonk vanuit het hart, waardoor het een zielsverheffende kracht bezit, die je kan optillen op donkere dagen?
Of voel je ook dat na enige tijd - meestal zo'n drie weken - een nieuw kledingstuk of voorwerp opeens 'jouw' ding geworden is, omdat je leven er zich mee verweven heeft, waardoor het nu een bezield verhaal kan vertellen?

De kracht van de ziel

Soul - ziel - bezieling: het zijn woorden die niet zo vaak in de mond genomen worden. Toch zijn er steeds meer mensen die ervaren en voelen dat net deze woorden de rode draad doorheen ons leven zijn.

Onze boekenkast bevat veel titels die het woord 'soul' of 'ziel' bevatten. Dr Zhi Gang Sha (Tao Grootmeester, arts, leraar en auteur van 30 boeken) schreef ondertussen meerdere boeken die de kracht van onze ziel benadrukken en behandelen. Hij beschrijft hoe we naar een nieuw tijdperk verschuiven waar de kracht van onze ziel steeds duidelijker zal worden en waar ook de geneeskunde een deel van uitmaakt. Dr. Sha beschrijft onder meer dat dagelijks vijf minuten jouw zielslied van het moment zingen, een van de nieuwe medicijnen is waar geen pil tegenop kan. Dat klinkt als muziek in onze oren, want in ons huis klinkt er vaak een bezielde stem. Als drie mensen graag zingen, dan is er heel wat bezieling die de ruimte vult met deugddoende klanken.

Je ziel verbinden met de aardse trillingen, creëert manifestatiekracht en helderheid

Wij zijn mensen die van nature eerder trillen op zielsniveau en daar aandacht aan geven, en het 'gewone' leven soms eerder als bijzaak en daardoor ook als uitdaging ervaren. Misschien is dat ook wel herkenbaar voor jou? Onze oude wereld trilt niet echt op zielsniveau, hé. Voor zielen die het nieuwe tijdperk in zich dragen zijn er andere normen en waarden prioriteit, zoals liefde, verbondenheid, compassie, creativiteit, evenwaardigheid, respect, samenhorigheid, geluk, gezondheid, ... Heel andere zaken dus dan deze waar we als maatschappij honderden jaren naar geleefd en aandacht aan gegeven hebben.
Kijk maar naar het nieuws en het traditionele schoolsysteem: het zit vol prestatie, competitie, spanning, deadlines, drama, geschiedenis, hokjesdenken, enz. Dit staat in schril contrast tot de vijf zaken waar mensen op hun sterfbed spijt van hebben:

  1. Had ik maar mijn leven op mijn eigen manier geleid, niet het leven dat anderen van me verwachtten of wilden.
  2. Had ik maar niet zo veel gewerkt.
  3. Had ik mijn gevoelens maar vaker getoond.
  4. Had ik mijn vrienden maar meer gekoesterd.
  5. Had ik mezelf maar meer toegestaan om gelukkig te zijn.

We hebben zelf al een grote groei doorgemaakt om meer vrede te nemen met de aardse sferen en alles wat komt kijken bij deze dimensies. Je zou het de tragere trillingen kunnen noemen, of de lagere frequenties. Die zijn niet minderwaardig, alleen een ander deel van het spectrum van frequenties in vergelijking met droom- of analytische kracht. En zonder het omhelzen en respecteren van die kracht en wetten die daarbij horen, raakten we soms in de knoei, kregen we onnodige stress, beleefden we innerlijke conflicten, waren we problemen aan het oplossen die deze dimensie creëert als je er te weinig aandacht aan geeft. Dingen ordenen en afwerken vooraleer je nieuwe zaken opstart is zo'n levensles die we beiden te omhelzen hadden. En daar maakten we al gigantische groeisprongen in, met een meer tevreden gemoed als resultaat. Want nu is ons huis meer geordend, hebben we geen overweldigd gevoel meer door te veel hooi op de vork te nemen, zetten we gezondere grenzen naar de buitenwereld, hebben we een gezondere relatie met geld, lopen we vaak met blote voeten op het gras om ons fysiek te verbinden met die trilling, ...

Let's go for soul power

In het memorabele voorjaar van 2020 schreven we een nummer dat  we Let's go for soul power noemden. Het is de rode draad doorheen ons leven, bezielde dingen doen. We houden niet van chit-chatten, we willen diepgaande conversaties voeren met mensen en bezielde momenten delen. Dat weerspiegelt zich in ons werk. Alles wat we in de wereld zetten is er gekomen met de intentie om ons allen meer op zielsniveau meer laten trillen. In stem, verhaal of geschreven woord. Omdat we zo gewired zijn en niets anders willen dan mensen zien stralen vanuit hun ziel. Want dan ontstaat een gloed in de ruimte, die we voor geen goud hadden willen missen.

Ook jouw gouden gloed voelen en voeden, zodat je licht nog helderder kan gaan stralen?
Welkom op 24 november 2023 in Saint-Sauveur voor Soul Power, een opladende, helende en deugddoende dag. Een dag die je uitnodigt om je hart te openen, je ziel te voeden en je te verbinden met jezelf, de ander en dat wat ons verbindt en overstijgt. Het wordt bijzonder!

Benieuwd wat we gaan doen?
Je vindt alle info hier:
  
https://www.woodsofwonder.be/soul-power